CSR-pris skaber ny interesse for socialt ansvar

Billede af Hasan Yilmaz og Thomas Jain
Hasan Yilmaz overrækker CSRpris 2019 til Thomas Jain fra Milcon
Efter hyldesten til socialt ansvarlige virksomheder på årets erhvervs-nytårskur oplever Jobcenter Furesø, at flere virksomheder vil åbne dørene for borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Med 4000 opkald årligt til Jobcenter Furesøs 12 virksomhedskonsulenter har erhvervslivet øje for jobcentret. Både når der er brug for nye medarbejdere, og når virksomhederne vil påtage sig et samfundsansvar.

Efter 58 indstillinger til dette års CSR-pris for virksomheder, der løfter et socialt ansvar og med otte nominerede virksomheder på scenen til dette års nytårskur, kan virksomhedskonsulenterne nemlig for alvor mærke, at socialt ansvar fylder hos virksomhederne. Det fortæller Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv.
"Mange brancher mangler arbejdskraft lige nu, og et af svarene på at løse det, er at få de borgere med, som står på kanten af arbejdsmarkedet. Det er borgere, som ikke kan starte på 37 timer om ugen, og som kræver en ekstra indsats af virksomhederne, men som ikke desto mindre har noget at byde ind med. Og der er CSR-prisen et vidnesbyrd om virksomhedernes store velvilje, " siger han.

Lokal indsats med global betydning

I 2019 har kommunen et særligt fokus på at få flere kvinder med ikke-vestlig baggrund ind på arbejdsmarkedet og på at etablere flere småjobs til borgere længere fra arbejdsmarkedet. Der er derfor masser af muligheder for virksomheder, der vil gøre en forskel.
"I Furesø Byråd har vi tilsluttet os arbejdet med FNs verdensmål nr. 10 om at reducere ulighed. Så når virksomhederne tager et lokalt ansvar, bidrager de samtidig til en global dagsorden om at skabe plads til alle. Derfor er det glædeligt, at jobcentret melder om stor interesse fra virksomhedernes side," siger Tine Hessner (B), næstformand i Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

Plads til flygtninge

CSR-prisen gives til en virksomhed i kommunen, der har gjort en forskel for Furesøs borgere på kanten af arbejdsmarkedet, og til en virksomhed inden for kommunegrænsen, der ligeledes har taget ansvar. 


I Furesø fik lager- og logistikvirksomheden Milcom prisen for at gøre en særlig indsats for flygtninge og unge praktikanter. Virksomheden har også ansat flere kandidater efter praktikforløb.
Efter prisuddelingen fortalte virksomhedens logistikchef, Thomas Jain, at Milcon lægger et stort arbejde i at finde plads til de mange forskellige kulturer, som de forskellige medarbejdere kommer med.
"CSR-prisen er en rar påskønnelse af vores arbejde. Selvfølgelig har vi en økonomisk vinkel på det som handler om, at vi har brug for medarbejdere, fordi vi har travlt. Men der er ingen tvivl om, at vi også gerne vil gøre en forskel for nogle mennesker. Derfor har vi stort fokus på at hjælpe blandt andet flygtninge godt i gang," fortalte Thomas Jain til nytårskuren.

 

I kan også være med

Hvis din virksomhed eller arbejdsplads gerne vil være med i 2019, er du velkommen til at kontakte virksomhedskonsulent Anette Smith Ridder, asri@furesoe.dk tlf. 72 16 53 23

TV2 Lorry dækkede årets nytårskur:

Kontakt

Erhvervsteam

Erhvervskonsulent
Flemming Ipsen
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5454

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)
Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Skriv til os via Digital Post (borger)

Skriv til os via Digital Post (virksomhed)

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

For pressen