Forbud mod afbrænding

Brandbil
I Furesø er det generelt ikke tilladt at brænde sit haveaffald af, men pga. det tørre vejr skærper Frederiksborg Brand og Redning nu forbuddet. Fra og med tirsdag den 5. juni er der forbud mod al brug af åben ild i naturen og brug af gasbrændere.

AFBRÆNDINGSFORBUD: Sommeren er over os, og alle nyder det gode vejr med ture til skov og strand. De varme aftener og nætter indbyder til at tage grillen med ud i naturen eller at bage snobrød over bålet. Men der er al mulig grund til at passe på. Marker, grøftekanter skovbund mv. er meget tørre på grund af det gode vejr.

Frederiksborg Brand & Redning indfører forbud mod afbrænding i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner. Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke og gælder fra tirsdag den 5. juni 2018 og indtil videre. 

Forbuddet der gælder fra 5. juni gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Forbuddet gælder dog ikke anvendelse af grill i private haver, hvor grillen er placeret på fliser eller lignende.

Frederiksborg Brand & Redning følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt. Ophævelse af forbuddet vil blive informeret her på siden og på www.fbbr.dk.

Forbuddet er udstedt efter § 5 i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.

 

 

Kontakt

Frederiksborg Brand og Redning

Frederiksborg Brand og Redning
Løgimosevej 3
3600 Frederikssund
Tlf: 4737 6100

Mail: beredskab@fbbr.dk


Relevante links